Reseptit


Paahdetut kurpitsalohkot

Halkaise kurpitsa. Kaiverra siemenet pois ruokalusikalla. Lohko kurpitsa. Voitele öljyn, hunajan, suolan, valkosipulin ja mustapippurin seoksella. Ripottele päälle timjamia.

Paahda noin 200 asteisessa uunissa kunnes lohkot ovat pehmenneet.

Älä syö kuoria. Siemenet voi pestä irti kurpitsalihasta ja käyttää ruoalaitossa esim. paahdettuna.


Palmukaali- kaunis ja terveellinen

Palmu- eli mustakaali on vanha lehtikaalilajike. Se sisältää runsaasti c-, a- ja b-vitamiinia, rautaa ja valkuaisaineita. Käytetään lehtikaalin tavoin. Sopii myös kuivattavaksi
  • sipsit palmukaalista
100 g palmukaalia
n. 1 rkl öljyä
ripaus suolaa
(raastettua parmesaania)

Revi lehdet irti lehtiruodista ja sekoita öljyn ja suolan kanssa.
Levitä lehdet leivinpaperille niin etteivät ne ole päällekkäin
(raasta halutessasi päälle parmesaania).
Paahda 150 asteisessa uunissa n.10 minuuttia kunnes sipsit ovat rapsakoita.
Paperin ohuet sipsit palavat helposti joten ole tarkkana!
  • paistettua palmukaalia
Pilko palmukaali ja valkosipuli ja paista oliiviölyssä pannulla.
lisää hieman vettä ja anna hautua noin 20 minuuttia . lisää sitruunamehua,
suolaa mustapippuria ja oliiviöljyä


Valkosipulin kukkavarsi

Tätä herkkua saa vain kerran vuodessa valkosipulin tehdessä kukkavarsia
Kukkavarret ovat miedomman makuisia kuin valkosipulin kynnet ja niitä voi käyttää esimerkiksi pestoon, hummukseen, grillatta tai wokata.

  • kukkavarsipesto
6-7 kukkavartta
½ dl esim. cashewpähkinöitä, pinjansiemeniä tai kurpitsansiemeniä
½ dl oliiviöljyä
¼ dl parmesaaniraastetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
puolikkaan sitruunan mehu(ei pakollinen)
tuoreita yrttejä esim. basilika, tilli tai persilja (ei pakollinen)

leikkaa ”kukinto” irti varresta. Pilko varret n. 3cm mittaisiksi ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita pestoksi.

1 kommentti: