Paahdetut kurpitsalohkot
Halkaise kurpitsa. Kaiverra siemenet pois ruokalusikalla. Lohko kurpitsa. Voitele öljyn, hunajan, suolan, valkosipulin ja mustapippurin seoksella. Ripottele päälle timjamia.
Paahda noin 200 asteisessa uunissa kunnes lohkot ovat pehmenneet.
Älä syö kuoria. Siemenet voi pestä irti kurpitsalihasta ja käyttää ruoalaitossa esim. paahdettuna.
Palmukaali- kaunis ja terveellinen
Halkaise kurpitsa. Kaiverra siemenet pois ruokalusikalla. Lohko kurpitsa. Voitele öljyn, hunajan, suolan, valkosipulin ja mustapippurin seoksella. Ripottele päälle timjamia.
Paahda noin 200 asteisessa uunissa kunnes lohkot ovat pehmenneet.
Älä syö kuoria. Siemenet voi pestä irti kurpitsalihasta ja käyttää ruoalaitossa esim. paahdettuna.
Palmukaali- kaunis ja terveellinen
Palmu- eli mustakaali on vanha lehtikaalilajike. Se sisältää runsaasti c-, a- ja b-vitamiinia, rautaa ja
valkuaisaineita. Käytetään lehtikaalin tavoin. Sopii myös kuivattavaksi
- sipsit palmukaalista
100 g palmukaalia
n. 1 rkl öljyä
ripaus suolaa
(raastettua parmesaania)
Revi lehdet irti lehtiruodista ja sekoita öljyn ja suolan kanssa.
Levitä lehdet leivinpaperille niin etteivät ne ole päällekkäin
(raasta halutessasi päälle parmesaania).
Paahda 150 asteisessa uunissa n.10 minuuttia kunnes sipsit ovat rapsakoita.
n. 1 rkl öljyä
ripaus suolaa
(raastettua parmesaania)
Revi lehdet irti lehtiruodista ja sekoita öljyn ja suolan kanssa.
Levitä lehdet leivinpaperille niin etteivät ne ole päällekkäin
(raasta halutessasi päälle parmesaania).
Paahda 150 asteisessa uunissa n.10 minuuttia kunnes sipsit ovat rapsakoita.
Paperin
ohuet sipsit palavat helposti joten ole tarkkana!
- paistettua palmukaalia
Pilko palmukaali ja valkosipuli ja paista
oliiviölyssä pannulla.
lisää hieman vettä ja anna hautua noin 20 minuuttia . lisää sitruunamehua,
suolaa mustapippuria ja oliiviöljyä
lisää hieman vettä ja anna hautua noin 20 minuuttia . lisää sitruunamehua,
suolaa mustapippuria ja oliiviöljyä
Valkosipulin
kukkavarsi
Tätä
herkkua saa vain kerran vuodessa valkosipulin tehdessä kukkavarsia
Kukkavarret
ovat miedomman makuisia kuin valkosipulin kynnet ja niitä voi
käyttää esimerkiksi pestoon, hummukseen, grillatta tai wokata.
- kukkavarsipesto
6-7
kukkavartta
½
dl esim. cashewpähkinöitä, pinjansiemeniä tai kurpitsansiemeniä
½
dl oliiviöljyä
¼
dl parmesaaniraastetta
½
tl suolaa
½
tl mustapippurirouhetta
puolikkaan
sitruunan mehu(ei pakollinen)
tuoreita
yrttejä esim. basilika, tilli tai persilja (ei pakollinen)
leikkaa
”kukinto” irti varresta. Pilko
varret n. 3cm mittaisiksi ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen
ja sekoita pestoksi.
nam!
VastaaPoista